Kolozsvári Magyar Napok: visszavettek a hangerőből Emil Boc felszólítása után

Láthatóan zavarta a Kolozsvári Magyar Napok előkészületeinek hangereje Emil Boc polgármestert hétfő délután – állítja cikkében a dcnews.ro . A portál szerint az elöljáró a rendőröket kérte meg: figyelmeztessék a magyar napok szervezőit arra, hogy vegyenek vissza a hangerőből. Gergely Balázs főszervező a Maszolnak elmondta: eleget tettek a polgármester kérésének. 

A dcnews.ro összeállítása – amelyet több helyi román portál is átvett – szerint Kolozsvár polgármestere hétfő délután 14 órakor látogatott ki a főtérre, és feszülten, telefonon intézkedni kezdett. A portál rendőrségi forrásokra hivatkozva állította, hogy Bocot a főtéri színpadon zajló próba hangereje zavarta. A polgármester egy helyi rádiónak este megerősítette: valóban zavarták "bizonyos dolgok" a Főtéren, ezért intézkednie kellett. További részletekkel nem szolgált.

A Kolozsvári Magyar Napok főszervezője, Gergely Balázs a Maszol megkeresésére nem kívánta különösebben kommentálni az ügyet, de azt megerősítette, hogy valóban történt ilyen felszólítás, és a kérésnek megfelelően kicsit visszavettek a hangerőből. Hozzátette, évek óta ugyanolyan hangerővel játszák az előadásokat, a hétfői sem volt egy hangos produkció – délután az Egri csillagok című történelmi musical próbája zajlott.

Rámutatott, megértik, hogy a meleg miatt és a városban zajló korábbi rendezvények miatt „mindenki óvatosabb és türelmetlenebb”, és igyekszenek megfelelni az elvárásoknak. „Nekünk is az az érdekünk, hogy az embereket minél kevésbé zavarjuk” – zárta a KMN főszervezője a Maszolnak adott nyilatkozatát.

(Címlapfotó forrása: dcnews.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?