Iskolatáskákat és taneszközöket kapnak az előkészítősök Háromszéken

Háromszéken több mint 2000 háromszéki előkészítő osztályos tanuló kap az első iskolai napon ajándék iskolatáskát és taneszközöket. A lányok rózsaszín, a fiúk pedig kék színű, névcédulával ellátott iskolatáskát, grafit és színes ceruzákat, tolltartót, szendvicses dobozt és üzenőfüzetet kapnak.

Kovászna megye tanácsa hét éve indította az „Iskolatáska” programot, amelynek keretében az új tanévben is több mint kétezer előkészítő osztályos kap hasznos ajándékot. A programra idén 123 ezer lejt különített el a háromszéki önkormányzat, egy csomag értéke 72 lej.

Tamás Sándor tanácselnök szerint a hét éve elindított program legnagyobb sikerét és elismerését az jelenti, hogy minden tanév első napján a gyerekek izgatottan várják az iskolatáskát és a benne rejlő kiegészítőket. „A legmenőbb dolog pedig – ahogy mondják –, hogy minden előkészítős lánynak és fiúnak egyforma táskája van” – fogalmazott Tamás Sándor.

Hozzátette: amellett, hogy örömet jelent a kicsiknek a táska, sok családnak nagy segítség is, hiszen a kereskedelemben ez a csomag sokkal többe kerül. Az iskolatáskákat minden kisdiák az iskolakezdés napján, az asztalán találhatja majd. A programmal a háromszéki közösségeket erősítik és arra szeretnék ösztönözni a szülőket, hogy írassák iskolába gyerekeiket.

Kapcsolódók

Kimaradt?