„Elrabolt, megerőszakolt!” – átverte a hatóságokat egy Neamț megyei tinilány

Kétségbeesett hangon közölte a hatóságokkal pénteken egy 15 éves lány a 112-es segélyhívó számon, hogy egy ismeretlen férfi elrabolta, a lakására vitte és megerőszakolta. Nem mondott igazat.

A Mediafax beszámolója szerint a 15 éves lány a caracali rém által meggyilkolt Alexandra esetéből inspirálódhatott. Azt mondta a 112-es segélyhívó szolgálat diszpécserének, hogy elrablója megkötözte, leírta azt a helyiséget, ahol fogva tartják, és beszámolt arról is, hogy mit lát az ablakon át az udvaron: fákat és szemeteskukákat.

A caracali esettől eltérően a lány tartózkodási helyét a telefonhívás adatai alapján percek alatt sikerült bemérniük a rendőröknek. Egy közelben tartózkodó járőrcsapat a helyszínre sietett, és meg is találta a segélykérő tinit. Rövidesen kiderült, hogy a lány által mondottakból semmi nem volt igaz, átverte a rendőröket.

A tinit 500 lejre bírságolták a hatóságok félrevezetése miatt, és a anyját is megbüntették. A lányt pszichiátriai vizsgálat vetik alá, tettére nem adott magyarázatot.

Kapcsolódók

Kimaradt?