Megtalálhatták a caracali rém másik áldozatának maradványait a város melletti erdőben

Egy 15 és 19 év közötti lánytól, de nem Alexandra Măceşanutól származnak azok a csontmaradványok, amelyeket a Caracal melletti erdőben találtak meg – derül ki az antropológiai vizsgálat eredményéből, amelyet a törvényszéki orvostani intézet küldött el a caracali ügyben nyomozó Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek (DIICOT).

A DIICOT közleménye rámutat, törvényszéki antropológus szakértők vizsgálták meg azokat a csontmaradványokat, amelyekhez az ügyben gyanúsított Gheorghe Dincă vezette az ügyészeket augusztus 5-én. A vizsgálat nyomán készített előzetes jelentés értelmében a csontmaradványok egy 15-19 év közötti nőnemű személytől származnak, és eltérnek azoktól, amelyeket a Gheorghe Dincă lakásán végzett házkutatás során találtak – mutat rá a kommüniké.

A DIICOT illetékesei szerint a törvényszéki orvostani intézet az elkövetkezőkben megvizsgálja, hogy a csontmaradványok az áprilisban eltűnt Luiza Melencutól vagy más személytől származnak-e.

A nyomozók augusztus 5-én égett csonttöredékeket és hamut találtak egy zsákban, amelyekről Gheorghe Dincă azt állítja, hogy Luiza Melencu maradványai lennének. A zsákot egy Caracal melletti erdőben találták meg, miután Dincă közölte a nyomozókkal, hogy hol van. Korábban a férfi azt mondta, hogy Luiza holttestét az Oltba dobta, később pedig azt, hogy a Dunába.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, miután rajtakapta, hogy telefonálni próbált. Állítása szerint utólag elégette a lány holttestét. A törvényszéki orvostani vizsgálat megállapította, hogy a Dincă lakásán talált csontmaradványok Alexandrától származnak. A gyanúsított azt állítja, hogy ő ölte meg az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut is.

(Címlapi illusztráció forrása: observator.tv)

Kapcsolódók

Kimaradt?