Sürgősségi eljárásban tennék lehetővé az azonnali intézkedést vészhelyzetekben

Elkészült a gyors közbelépést igénylő helyzeteket érintő sürgősségi rendeletek tervezete – nyilatkozta kedd este Viorica Dăncilă miniszterelnök, hozzátéve, hogy kampányt indítanak az emberkereskedelem ellen.

A caracali tinigyilkosságok ügy kapcsán a kormányfő azt mondta: a nyomozást a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) folytatja, így ennek menetét nem kívánja kommentálni, ellenben a kormány felelőssége olyan szabályozásokat hozni, amelyek segíthetnek abban, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő többé.

„Tárgyaltam a belügyminisztériummal, az igazságügyi minisztériummal, előkészítettük a sürgősségi helyzeteket érintő rendeleteket. Raed Arafattal is beszéltem, hiszen amint tudják, létezik egy intézményközi munkacsoport" – fogalmazott a miniszterelnök.

Dăncilă hangsúlyozta az emberkereskedelem ellen indítandó kampány fontosságát, ugyanakkor rámutatott, hogy a caracali tragédiát nem szabad átpolitizálni.

„Nem korrekt politikai elemekkel átszőni egy ilyen tragédiát. Én is anya vagyok. Meggyőződésem, hogy minden romániai anya a saját gyermekeire gondolt, és úgy vélem, hogy jelen pillanatban emberi szempontból kell megközelíteni mindezt, túllépve politikai érdekeinken. Én ezt fogom tenni" – nyomatékosította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?