Forgalomkorlátozások és ellenőrzések a Szent György napokon

A Szent György napok előkészületei miatt keddtől korlátozzák az autós forgalmat a belvárosban.

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal felhívja az autóvezetők figyelmét, hogy kedden tíz órától lezárják a forgalmat a Gábor Áron utcának a Váradi József utca és a megyei könyvtár közötti szakaszát.

Szerdán ugyancsak tíz órától lezárják a forgalmat a Szabadság téren, valamint az 1918. December 1. utcát a Nicolae Bălcescu utca és Szabadság tér közötti szakaszon; csütörtökön tíz órától pedig a Kós Károly utca Kriza János és Gyár utcák közti rész lesz zárva az autósok előtt.

 A Szent György napi forgalomkorlátozást majd hétfőn 12 órától oldják fel. A városnapok szervezői megkérik az autóvezetőket, hogy ezen a héten fokozottan figyeljék a forgalomirányító táblákat. Az útlezárás miatt a már megszokott módon változik az autóbuszok útvonala is: ideiglenesen megszűnnek a Fejlesztési Bank, az Erzsébet park és a művészeti líceum előtti buszmegállók, a központban a törvényszék mellett ideiglenes megálló létesül.

A Szent György napok alatt a taximegállókat is áthelyezik ideiglenesen az 1918. December 1. utca Nicolae Bălcescu és az Arany János utca közti szakaszának külső sávjára, valamint az unitárius templom előtti útkereszteződés oldalsávjaira.

A városháza kéri a kereskedőket, hogy a Szent György Napok alatt csak az áruellátási időszakban hajtsanak be a lezárt területre, és ne hagyják a vásár területén gépjárműveiket.

A városnapok és az ortodox húsvét alkalmából az élelmiszerbiztonsági hatóság is ellenőrző körutakat szervez, hívja fel a figyelmet Sikó Barabási Sándor. A háromszéki főállatorvos szerint ellenőrzik a Szent György napi vásárban tevékenykedő kereskedőket, és a piaci árusokat is.

Kapcsolódók

Kimaradt?