Kormányátalakítás: hétfőre vár választ Klaus Johannistól a miniszterelnök

Viorica Dăncilă miniszterelnök választ vár hétfőre Klaus Johannis államfőtől az új belügy- és külügyminiszteri, valamint a stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettesi tisztségre vonatkozó jelölésekkel kapcsolatban.

A kormányfő egyelőre nem számol azzal a lehetőséggel, hogy az elnök elutasítja a jelölteket. "Hétvége van. Még nem kaptam választ Johannis elnöktől, de remélem, hogy hétfőn sor kerül erre. Nem számolok a jelöltek elutasításának lehetőségével. Ez esetben újabb tárgyalásra lesz szükség a párt országos végrehajtó bizottságában" - mondta Dăncilă egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón.

A Szociáldemokrata Párt (PSD), illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetősége Carmen Dan belügyi tárcavezető és Teodor Meleşcanu külügyminiszter menesztéséről határozott hétfői ülésén. Helyükre Nicolae Moga szenátort, illetve Ramona Mănescu volt európai parlamenti képviselőt javasolja a koalíció, Mihai Fifor szenátort pedig a stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettesi tisztségre jelölik.

A jelöléseket kedden küldték el Klaus Johannisnak, akinek tíz nap áll a rendelkezésére, hogy meghozza döntését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?