banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Nő a feszültség az igazságügyi miniszter és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács elnöke között

Kvórumhiány miatt fel kellett függeszteni a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) hétfői ülését. Ezt követően Ana Birchall igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy a testületben régóta érezhető a feszültség, és a helyzet egyre súlyosabb.

Birchall kifejtette, a CSM-n belül már azelőtt feszült volt a hangulat, hogy ő elkezdett volna részt venni a testület ülésein, és ez a feszültség fokozódik. Az igazságügyi miniszter felhívást intézett Lia Savoneához, a CSM elnökéhez, hogy találjon megoldást a helyzetre.

Arra az újságírói kérdésre, hogy feszült-e a viszony közte és Lia Savonea között, Birchall azt felelte, nem érti „az agresszív hangnemet”.

„Megmondtam az elnök asszonynak, hogy számomra teljesen természetes az intézményes együttműködés, bármikor tanácskozhatunk, partner vagyok a párbeszédben, de az agresszivitást és a valóságtól eltérő dolgok állítását nem tűröm” – jelentette ki az igazságügyi miniszter.

A CSM plénumának ülését hétfőn már harmadik alkalommal függesztették fel kvórumhiány miatt. A testületnek érvényesítenie kellett volna a napirend szerint Adina Florea kinevezését az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményekkel foglalkozó ügyészi osztály élére.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?