Ez az ítélet született Ciprus első sorozatgyilkosának ügyében

Ötszörös életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki hétfőn a nicosiai bíróság arra a 35 éves ciprusi férfire, aki 2016 szeptembere és 2018 júliusa között 5 nőt és 2 kiskorú lányt ölt meg. Az áldozatok közül kettő - egy 36 éves nő és 8 éves kislánya - romániai származású volt.

A Cyprus Mail című helyi lap tudósítása szerint az áldozatai rokonainak bosszújától félve golyóálló mellényben jelent meg hétfőn délelőtt a nicosiai bíróságon Nikosz Metaxasz, Ciprus történetének első sorozatgyilkosa, hogy meghallgassa az ellene hozott ítéletet. A 7 személy - 5 nő és 2 kislány - legyilkolásával vádolt 35 éves férfira ötszörös életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki. Az utolsó szó jogán az ex-katona elismerte tetteit és bocsánatot kért az áldozatok családtagjaitól a „szörnyű gyilkosságaiért”. 

Mint korábban írtuk, Metaxasz társkereső honlapokon „vadászott" elvált vagy egyedülálló nőkre. Így sikerült „összejönnie” három Fülöp-szigeteki, egy indiai és egy román nővel, az egyik filipinának és a román nőnek volt egy-egy kislánya is.

Metaxasz hidegvérrel meggyilkolta a „becserkészett” nőket és a hozzájuk tartozó gyerekeket. A sorozatgyilkosságra azt követően derült fény, hogy április elején előkerült két holttest egy elhagyatott bányatóból és a nyomok a férfihez vezettek. Nikosz Metaxasz beismerte tettét, és részleteket osztott meg a hatóságokkal. Így derült ki, hogy a 2016-ban eltűntnek nyilvánította Livia Florentina Bunea és 8 éves kislányának a holttestét egy-egy bőröndbe tette, amiket bedobott ugyanabba az elhagyatott bányatóba Mitsero település közelében.

A rendőrség hozzáállása óriási felháborodást váltott ki a ciprusi társadalomban, a szigetország rendőr-főkapitányát menesztették, a belügyminiszter pedig lemondott azt követően, hogy kiderült, a hatóságok azért nem vizsgálták ki kellő odafigyeléssel a nők eltűnését, mert azok bevándorlók voltak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?