Részletek derültek ki a román áldozatokat is szedő ciprusi sorozatgyilkos módszereiről

Társkereső honlapokon "vadászott" elvált vagy egyedülálló nőkre az a ciprusi férfi, aki a szigetország első sorozatgyilkosaként vonul be a történelembe.

A 35 éves Nikosz Metaxasz hivatásos katonaként dolgozott, és szabad idejében elvált, vagy egyelülálló nőkkel vette fel a kapcsolatot társkereső honlapokon. Így sikerült "összejönnie" három Fülöp-szigeteki, egy indiai és egy román nővel, az egyik filipinának és a román nőnek volt egy-egy kislánya is.

Mint korábbi cikkünkben írtuk, Metaxasz hidegvérrel meggyilkolta a "becserkészett" nőket és a hozzájuk tartozó gyerekeket. A sorozatgyilkosságra azt követően derült fény, hogy április elején előkerült két holttest egy elhagyatott bányatóból és a nyomok a férfihez vezettek. Nikosz Metaxasz beismerte tettét, és részleteket osztott meg a hatóságokkal. Így derült ki, hogy a 2016-ban eltűntnek nyilvánította Livia Florentina Bunea és 8 éves kislányának a holttestét egy-egy bőröndbe tette, amiket bedobott ugyanabba az elhagyatott bányatóba Mitsero település közelében.

A reporter.com.cy című helyi portál helyszíni tudósítása szerint a ciprusi hatóságok nagy erőkkel dolgoznak az áldozatok felszínre hozatala érdekében, több búvár és egy mini-tengeralattjáró is kutatja a tó medrét. 

A megtalált áldozatokat időközben sikerült azonosítaniuk a szigetországi rendőröknek. A 38 éves Mary Rose Tiburcio és a 28 éves Αrian Palanas Lozano holttestét már felhozták a Mitsero közeli "vörös tóból", ahol a két román áldozatot továbbra is keresik. A harmadik Fülöp-szigeteki áldozat a 30 éves Maricar Valdez Arquiola volt, akit 2017-ben nyilvánítottak eltűntnek. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?