Szigorítottban marad Liviu Dragnea a rahovai börtönben

Lejárt a háromhetes karantén, amibe letartóztatása után helyezték a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház volt elnökét, és ezzel tulajdonképpen megkezdi három és féléves börtönbüntetése letöltését.

Az első időszakban a börtönszabályok értelmében orvosi és pszichológiai vizsgálatokat végeznek a fogva tartottakon, illetve megállapítják, alkalmasak-e a munkavégzésre a bütetés ideje alatt. Ezt követően döntenek a büntetés-végrehajtás besorolásáról, illetve az elítélt áthelyezéséről.

Liviu Dragnea saját kérésére maradat a bukaresti rahovai börtönben, viszont az ítéletvégrehajtási bizottság döntése értelmében szigorítottba kerül. Ez a második legszigorúbb büntetés-végrehjatási fokozat, ami azt jelenti, hogy előre meghatározott program szerint tölti majd a napjait, állandó felügyelet és irányítás alatt áll, a látogatásra érkező hozzátartozóival nem érintkezhet, csak üvegablakon és telefonkészüléken át beszélhet velük.

Hét-nyolc hónap múlva a bizottság dönthet arról, hogy enyhítenek-e a fogva tartási körülményeken.

Liviu Dragneát az európai parlamenti választások másnapján, május 27-én ítélte három és féléves börtönbüntetésre a legfelsőbb bíróság a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében, befolyással való visszaélés való felbujtás miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?