A rahovai börtönbe szállították Dragneát, hogy megkezdje büntetése letöltését

Kevéssel délután fél öt előtt érkezett meg a rendőrség fekete Dusterje a rahovai börtönbe, ahová a hétfőn 3 és fél év letöltendő börtönre ítélt Liviu Dragneát szállították. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a kapuk bezárása után szállt ki az autóból, amikor a kamerák már nem filmezhették.

Az ítélet kihirdetése után újságírók, kíváncsiskodók és PSD-ellenes tüntetők gyűltek össze Dragnea háza előtt és a rahovai börtönnél is, hogy jelen legyenek a kormányt háttérből irányító politikus őrizetbe vételénél. A rendőrség segített Dragneának abban, hogy a szabadlábon töltött utolsó percekben elkerülje a nyilvánosságot: a pártelnök nem jelentkezett valamely rendőrőrsön, hanem a rendőrség egy megkülönböztető jelzés nélküli, besötétített ablakú autójában ülve távozott villája garázsából.

A Dragneát szállító autó hangoskodó tüntetők, fotósok és operatőrök gyűrűjében érkezett Rahovára és hajtott be a büntetés-végrehajtási intézet kapuján, ahol Liviu Dragnea most megkezdte három és fél éves börtönbüntetése letöltését. A bebörtönzését percről percre dokumentálni próbáló hírtelevíziók ezt megelőzően csaknem fél órán keresztül követtek egy másik besötétített ablakú, a bukaresti forgalomban céltalanul keringő gépkocsit, amely vélhetően éppen figyelmük elterelése érdekében elsőként hajtott ki a Dragnea-villa garázsából.

A fő kormányerőt jelentő Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét hétfőn ítélte el a legfelsőbb bíróság három és fél év letöltendő börtönbüntetésre a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében. A fellebviteli bíróság jóváhagyta és megerősítette a tavalyi elsőfokú ítéletet.

A börtönben három hétig megfigyelés alatt lesz Dragnea, különböző vizsgálatokat végeznek el rajta, és megállapítják, hogy alkalmas-e a munkavégzésre a fogva tartás ideje alatt, vagy sem.

Kapcsolódók

Kimaradt?