Hivatalos: hibázott a rendőrség a tragédiába torkollt előállítás során

A Temes Megyei Rendőr-főkapitányság nem szervezte meg megfelelően azt az előállítási akciót, amelynek során egy körözött rabló lelőtt egy rendőrt – közölte szerdán Ioan Buda az országos rendőrfőkapitány.

A rendőrség vezetője hétfőn még csak annyit közölt, hogy nem kellő körültekintéssel szervezték meg a rablásért elítélt, de büntetése elől menekülő Marcel Lepa előállítását, és hozzátette, hogy részletekkel csak a rendőrgyilkos elfogása után fog szolgálni.

A főkapitány most is csak annyit mondott: naponta átlagosan húsz, országosan körözött személyt tartóztatnak le, és az elfogásukhoz mindig azt követően dolgoznak ki eljárást, hogy tanulmányozzák az illető bűnözői előéletét.

Buda szerint ezt a Temes megyei rendőrök nem végezték el kellő alapossággal, amikor vasárnap a megyeszékhely és Lugos közötti Őszényben elő akarták állítani a rablót, aki nyakon lőtte a 43 éves Cristian Amariei rendőrt, de a tűzpárbajban a bűnöző is megsérült. Utóbbi Temesremetén, egy barátjánál húzta meg magát, ott kapták el a rendőrök kedd hajnalban.

Ioan Buda közölte: az ügyben folytatott kivizsgálás eredményeit a rendőr temetése után teszik közzé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?