Részletek derültek ki a Temes megyei rendőrgyilkosságról

Három lövést adtak le a rendőrök vasárnap arra a férfira, aki aznap lelőtt egy bevetésen levő rendőrt Temes megyében. A gyilkost még nem sikerült elfogni, és még mindig fel van fegyverkezve – jelentette be vasárnap késő este Florian Dragnea, országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Közlése szerint minden szükséges intézkedést megtettek a szökésben lévő férfi elfogására. Bűnvádi eljárást indítottak minősített emberölés miatt, a Temes megyei ügyészek vizsgálják az ügyet. „Jelenleg az elkövetőnél fegyver van. Bárki meglátja őt, ne szóljon hozzá, hanem értesítse sürgősen a rendőrséget' - jelentette ki Florian Dragnea a vasárnap esti sajtótájékoztatón.

A főkapitány-helyettes elmondta, a rendőrség információt kapott arról, hogy hol tartózkodik a rablás miatt elítélt Marcel Lepa. A helyszínre egy négy rendőrből álló csapat indult. Ketten közülük megkerülték a házat, hogy biztosítsák a terepet és megakadályozzák, hogy arrafele meneküljön a keresett személy.

Amikor a visszaeső bűnöző kijött a házból, tüzet nyitott a rendőrökre és egyiküket eltalálta. Ezt követően menekülni kezdett, futott néhány száz métert, és bement egy másik házba. Ott megfenyegette a háziakat, hogy adják neki oda egy ott álló gépkocsi indítókulcsát, amivel megpróbált elmenekülni.

Ebben a pillanatban - mondta Dragnea - az egyik rendőr három lövést adott le a gépkocsira és – valószínűleg a vállán – megsebesítette az agresszort. A férfi kiugrott a kocsiból és egy növényzettel borított területre menekült, ahol vélhetően most is bujkál.

A nyakán érte a rendőrt a halálos lövés

Dragnea közlése szerint a rendőrség nagy erőkkel, légi támogatással és nyomkereső kutyákkal is keresi az agresszort. Hozzátette, a rendőrt egy 7,65 milliméteres, szerb gyártmányú pisztollyal lőtték meg.

Kérdésre válaszolva elmondta: a rendőr nem viselt golyóálló mellényt, de a halálát okozó lövés a nyakát érte, amit nem takart volna a védőmellény. Elmondta: belső vizsgálat fogja kideríteni, hogy a rendőrnek bocsátott-e rendelkezésére golyóálló mellényt az intézmény.

Az elhunyt férfi húsz éve dolgozott a rendőrségen. Korábban rendőrségi források az Agerpresnek azt nyilatkozták, hogy vasárnap délután a Temes megyei Őszény településen lelőttek egy 43 éves rendőrt, miközben társaival egy országos körözés alatt álló rablót üldözött.

Kapcsolódók

Kimaradt?