Egyházi támogatásokról döntött a Kolozs Megyei Tanács

A Kolozs Megyei Tanács képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén 2,2 millió lej anyagi hozzájárulással illette az egyházakat. A magyar történelmi egyházak közül a legnagyobb összeget a reformátusok kapják.

A 270 ezer lej értékű, reformátusoknak szóló támogatást összesen 54 református egyházközség pozitívan elbírált pályázata eredményezte. Ezt követte a római katolikus egyházközösségnek szánt 80 ezer lej, majd az unitárius egyház 25 ezer lejes támogatása és a zsidó hitközség 10 ezer lejes finanszírozása.

„Nemcsak a hitéleti, hanem közösségi és kulturális programoknak is sokszor helyszínt adó kivételes templomok és parókiák megújulását támogatjuk az egyházak támogatására kiírt pályázati programunk révén. A patai lelkészlak javításához 12 ezer lejjel, a bánffyhunyadi esperesi hivatal központi fűtésének bevezetéséhez 10 ezer lejjel, az aranyosegerbegyi református templom megújulásához, a tordatúri katolikus templom javításához, valamint a Szent Mihály plébánia javítási munkálataihoz 8 ezer lejjel járulunk hozzá” – mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?