Közel 600 ezer lejt hagytak jóvá a magyar civil szervezetek programjaira

Kolozs megye képviselő-testülete péntek rendkívüli ülésén 2,9 millió lejt osztott szét a megyében tevékenykedő civilszervezetek között. A kapott összegeket művelődési-, ifjúsági és sporttevékenységek megrendezésére használhatják a szervezetek. 

A kulturális rendezvényekre 600 ezer lejes keretösszeg állt rendelkezésére a Kolozs megyei képviselő-testületnek, amelyből összesen 53 magyar szervezet pályázatát támogathatta.

A Kolozsvári Magyar Napokat megszervező Kincses Kolozsvár Egyesület részesült a legnagyobb támogatásban, 29 ezer lejben, de a Kalotaszegi Magyar Napoknak is megítéltek egy 23 ezer lejes összeget, valamint 13 ezer lejt a Szent István-napi Néptánctalálkozónak, és 10 ezer lejt a szamosújvári Téka Alapítvány által szervezett Őszi Fesztiválnak is.

Az ifjúsági programok kategóriában ugyancsak 600 ezer lejt osztottak szét: a Dési Civil Műhely, a Sportolimpia 10 ezer lejes, a Thinkonomy közösségi találkozó 9 ezer lejes, a Tóvidék Egyesület, az Igen, Tessék!,  valamint a Silvanus Egyesület 8 ezer lejes, a Jósika Miklós Iskolai Szövetség 6 ezer lejes támogatásban részesült. Ebben  a kategóriában összesen 40 magyar szervezet pályázatát bírálták el pozitívan.

Balla Ferenc megyei tanácsos, az oktatási bizottság elnöke elmondta, évről évre igyekeznek jelentős mértékben támogatni a kiemelkedő kulturális értékeket képviselő rendezvényeket és közösségi kezdeményezéseket. "E programok megszervezése nélkül sokkal szegényebb lenne Kolozs megye magyar esemény- és programkínálata, hiszen a támogatási rendszerünk révén egyesületeink, alapítványaink számos helyi érdekeltségű, közösségépítő jelleggel bíró szakmai, szociális és hagyományőrző programot valósíthatnak meg” – fogalmazott a tanácsos.

A nyertes pályázatok listája elérhető a Kolozs Megyei Tanács honlapján, a Cereri de finantare menüpont alatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?