A PNL szerint Eckstein-Kovács Péter ombudsman-jelölése teremtheti meg az ellenzéki egységet

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatja Eckstein-Kovács Péter jelölését a nép ügyvédje tisztségre, „hogy biztosítsa az összhangot az ellenzék soraiban” – jelentette ki Ludovic Orban pártelnök.

A PNL vezetője kifejtette: az ellenzék egységes fellépése érdekében támogatják Eckstein-Kovács Péter jelölését, hogy egy olyan személy kerüljön az ombudsmani tisztségbe, aki nem a hatalmat szolgálja, ahogyan – szerinte – Victor Ciorbea tette.

„Nem a mi jelöltünk, de a politikában rugalmasnak kell lenni. A Mentsétek meg Romániát Szövetség tagjai is támogatták a mi jelöltünket, Raluca Turcant a képviselőház elnöki tisztségére, mi is meghoztuk ezt a döntést, hogy biztosítsuk az összhangot az ellenzék sorában” – szögezte le Ludovic Orban a Realitatea TV műsorában.

Eckstein-Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor, kisebbségügyi miniszter és elnöki tanácsadó hétfőn a Maszolnak megtisztelőnek nevezte, hogy az ellenzéki pártok őt javasolják ombudsmannak, de mint mondta, hivatalosan még egyik politikai párt sem kereste meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?