Vincze Loránt: Európa kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a kisebbségvédelem zászlaját

Nemzetpolitikai szempontból fontos döntés a május 26-i európai parlamenti választás ☼ jelentette ki Vincze Loránt, az RMDSZ EP-jelöltlistájának második helyezettje, aki Tusnádfürdőn vett részt lakossági fórumon és találkozott a választókkal.

„Tusnádfürdő három dologról híres – kezdte a jelölt, aki az európai kisebbségek ernyőszervezetének, a FUEN-nek az elnöke.– A turizmusa fejlődőben van, a fürdőváros vezetői azon dolgoznak, hogy élhető város legyen, amely sok vendéget vonz. A medvék napi gondot jelentenek: ezzel a problémával egyedi helyzetben vagyunk Európában, amelyre egyedi megoldást kell találni. Orbán Viktor pedig minden évben nemzetpolitikai szempontból fontos üzeneteket fogalmaz meg itt. Most is egy nemzetpolitikai szempontból fontos döntés előtt állunk, és maga Orbán Viktor az, aki ezt a legegyértelműebben megfogalmazta: aki erős Kárpát-medencei magyar képviseletet akar az Európai Parlamentben, annak május 26-án az RMDSZ listájára kell szavaznia.”

A fórumon részt vett Korodi Attila Hargita megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő és Albert Tibor, Tusnádfürdőn a Magyar Polgári Párt színeiben megválaszott polgármester.

Az elöljáró elégedettségének adott hangot, hogy létrejött egy megállapodás arról, hogy az MPP támogatja az RMDSZ-listáján induló FUEN-elnököt. A jelölttel közösen megállapították: megvan az ideje a versengésnek is, de az összefogásnak is, és az európai parlamenti választás egy nemzeti ügy, amely felülírja az egyéb érdekeket.

Vincze Loránt rámutatott: Európa változások előtt áll, és ebben részt kell venni, bele kell szólni, hiszen nekünk az az érdekünk, hogy ne elszenvedői, hanem alakítói legyünk az uniós reformoknak. „Az a célunk, hogy a kisebbségvédelem is bekerüljön az Unió számára fontos témák közé. Ennek a harcnak mi voltunk a zászlóvivői, és Európa őshonos kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a zászlót, váltsuk törvényre a terveket” – fogalmazott.

Az RMDSZ jelöltje Tusnád községben kapuról kapura járt Korodi Attilával, hogy megkérjék a lakókat: a támogatások megőrzése, az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolása, és az erős Kárpát-medencei magyar képviselet érdekében május 26-án támogassák szavazatukkal az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáját.

Csíkszék fejlődik

Csíkcsicsóban uniós támogatások eredményeit nézte meg Vincze Loránt: egy hatmillió eurós integrált beruházás részeként a faluban aszfaltoznak, és turisztikai szálláshellyé alakították az egykori iskolaépületet Csaracsóban, amely mellett műfüves focipályát is létesítettek. A jelölt helyi vezetőkkel is találkozott, akik a tervezett beruházásokról és a bürokrácia buktatóiról számoltak be.Vincze Loránt Csíkrákosra is ellátogatott, ahol Császár Attila polgármesterrel egyeztetett. „Erdély fejlődését azzal biztosíthatjuk, ha meg tudjuk őrizni az uniós támogatásokat. Ehhez pedig ott kell lennünk Brüsszelben, ahol a döntések születnek. Ezért kell részt venni a május 26-ai választáson, ezért kérjük, hogy voksoljanak az RMDSZ jelöltlistájára” – szögezte el Vincze Loránt.

Kapcsolódók

Kimaradt?