FRISSÍTVE – Kolozsvári üzletember a repülőbaleset egyik halálos áldozata

FRISSÍTVE: Két személy meghalt szerda délután, amikor lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, Nehoiu közelében – tájékoztat a Buzău Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Az áldozatok üzletemberek: a kolozsvári Mihai Ioan Covaciu és a konstancai Liviu Bucăţică.

A hatóságokat a 112-es egységes segélyhívószámon értesítette egy juhász, aki azt állította, hogy jelentős távolságról olyan zajt hallott, mintha egy kisrepülőgép lezuhant volna.

A mentőegységek a siriui gát szomszédságában, egy nehezen megközelíthető, hegyes vidéken megtalálták a repülőgép roncsát, benne két személlyel, akik életüket vesztették. Buzău megyében kedd estétől esik az eső és erős szél fúj, a körülmények nem megfelelőek a kisméretű gépek repülésére.

Az ügyben a ploieşti-i ügyészség veszi át a nyomozást, a kivizsgálással megbízott ügyész útban van a két halálos áldozattal járó baleset helyszíne felé – közölte Gabriel Cozma prefektusi szóvivő. Hozzátette: információik szerint az egyik áldozat kolozsvári, a másik konstancai volt. „Nem tudom, hogyan kaptak engedélyt a repülésre, mert az időjárási körülmények teljesen alkalmatlanok voltak, esett az eső, és nagyon alacsonyan vannak el a felhők” – mondta a szóvivő.

1. FRISSÍTÉS: A stiridecluj.ro információi szerint a kisrepülő a 45 éves Mihai Ioan Covaciu kolozsvári ingatlanfejlesztő tulajdonában volt, a pilóta is ő volt, amikor a szerencsétlenség történt. Az üzletember az 50 éves Liviu Bucăţică konstancai vállalkozóval együtt repült Vidombákról Konstancára. 

2. FRISSÍTÉS: Az Agerpres a nyomozókra hivatkozva csütörtökön azt írta, hogy a repülőgép kettétört, a gép farka a hegy másik oldalán zuhant le. Csütörtökön folytatódik a terepen a munka a baleset körülményeinek tisztázására. Mihai Covaciu öt éve rendelkezett pilótaengedéllyel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?