FRISSÍTVE - Megtalálták a lezuhant IAR 99 Şoim pilótáit

Lezuhant Bákó megyében egy IAR 99 Şoim típusú repülőgép. FRISSÍTVE: megtalálták a pilótákat. 

Mihai Fifor védelmi miniszter megerősítette a Realitatea televíziónak, hogy Bákó megyében hétfőn lezuhant egy IAR 99 Şoim típusú repülőgép. A pilótáknak sikerült katapultálniuk, jelenleg keresik őket. 

Erre a balesetre alig egy bő héttel ezután került sor, hogy július 7-én egy légi bemutató közben lezuhant egy Mig 21 Lancer típusú repülőgép a borceai (Călăraşi megye) légi bázis közelében. A pilóta akkor nem élte túl a balesetet. 

FRISSÍTÉS: megtalálták azt a két pilótát, akik egy zuhanó katonai repülőgépből katapultáltak Bákó megyében. Andrei Grecu, a Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője megerősítette, hogy a pilótákat megtalálták és életben vannak. 

A helyszínre több mentőosztag érkezett.

FRISSÍTÉS 2: Egyetlen IAR 99 Şoim típusú repülő sem száll fel mindaddig, amíg ki nem derítik, mi okozta a hétfői balesetet - jelentette ki Mihai Fifor védelmi miniszter a România TV-nek adott nyilatkozatában. Fifor azt mondta, a katonai ügyészség nyomoz a hétfőn lezuhant repülő ügyében, és amíg a nyomozás nem zárult le, ő sem fűzhet semmit a témához. Annyit elmondott, hogy műszaki ellenőrzési úton volt a kétpilótás gép, amikor lezuhant. 

Kapcsolódók

Kimaradt?