FRISSÍTVE - Megbírságolták a Iași megyei repülőbalesetet bejelentő férfit

FRISSÍTVE: Ezer lejre megbírságolták azt a 60 éves măcărăști-i férfit, aki egy képzeletbeli repülőszerencsétlenséghez riasztotta a Iași megyei hatóságokat. Bejelentése hatására több mint 200 személyt mozgósítottak péntekre virradóra.

KORÁBBAN ÍRTUK: A hajnali órákig kerestek Iași megyében a hatóságok egy lezuhant repülőt Comarna-Osoi-Cozia körzetében. A szerencsétlenségről a 112-es segélyhívó számra érkezett lakossági bejelentés csütörtök este 22.45-kor. Vaklárma volt.

A hatóságok óriási erőket mozgósítottak az állítólagos repülőbaleset miatt. Riasztották a kórházakat, hogy legyenek felkészülve nagy számú sebesült befogadására. A rohammentő-szolgálat (SMURD) összes egysége elindult a feltételezett helyszínre, velük tartottak a készenléti felügyelőség tűzoltói. Az akcióban részt vett a rendőrség, a csendőrség és a határrendészet is.

A betelefonáló férfi azt állította, hogy „lángokban álló” repülőt látott „lezuhanni a dombok mögött”. A hatóságok képviselői személyesen is felkeresték Măcărăști községben, hogy segítse őket megtalálni az állítólagos szerencsétlenség helyszínt. Az volt az elgondolkoztató, hogy állításait részben megerősítették más helyiek is, akik „egy rendkívül alacsonyan szálló, villogó” repülőt láttak a környéken.

A keresési akciót végül 2 körül lefújták, miután sem a polgári légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA), sem a Moldovai Köztársaság illetékes hatósága nem erősítette meg, hogy eltűnt volna egy repülő Iași megyében.

Kimaradt?