Börtönbüntetésre ítéltek korrupció vádjával négy közlekedési rendőrt

Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek két bukaresti rendőrt, akik pénzt kértek a piroson áthajtó gépkocsivezetőktől, hogy eltekintsenek a szabálysértésért járó bírságtól. A bukaresti törvényszék ítélete nem jogerős, a vádlottak megfellebbezhetik azt.

Az elsőfokú ítélet értelmében Claudiu Aurel Cojocariu és Marius Gabriel Necula a hatéves börtönbüntetés letöltése után öt évig nem dolgozhat rendőrként.

Ugyanabban az ügyben két másik rendőrt, Constantin Cristian Rădulescut és Adrian Stobocicát, három év felfüggesztett börtönbüntetésre és száz nap közmunkára ítéltek.

A négy rendőr ellen 2017 júniusában emelt vádat a fővárosi ügyészség vesztegetés elfogadása és befolyással való üzérkedés miatt. Az ügyészek szerint a bukaresti 17-es számú rendőrkapitányság alkalmazásában álló Cojocariu és Necula 900 lejt kért egy gépkocsivezetőtől azért, hogy közbenjárjanak az illetékes kollégáiknál egy térfigyelő kamera által rögzített felvétel megsemmisítése érdekében, amelyen látszott, hogy a gépkocsivezető autójával áthajtott egy útkereszteződésen, amikor a lámpa pirosat mutatott.

A két rendőr ugyanakkor további 200 eurót kért az érintett személytől azért, hogy ne vonják be a jogosítványát. Az ügyészek tetten érték Neculát, amikor átvette a gépkocsivezetőtől az összeget.

A nyomozó hatóság szerint egy másik személytől 600 lejt kért és kapott a két rendőr, szintén azért, hogy ne vonják be a jogosítványát és ne bírságolják meg a piroson való áthajtásért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?