Betörésekben segédkezett egy temesvári rendőr

Őrizetbe vett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) egy temesvári rendőrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy együttműködött betörőkkel és figyelmeztette őket, hogy az ügyészek megfigyelése alatt állnak. 

A DIICOT közleménye szerint Adrian Sav rendőr bűnpártolással, bizalmas információk felfedésével és vesztegetés elfogadásával gyanúsítható. 

A nyomozók szerint Adrian Sav, a Temes megyei rendőr-főkapitányság alkalmazottja segítséget nyújtott egy bűnözői csoportnak azáltal, hogy bizalmas információkat közölt velük az ellenük folyó kivizsgálásokról, illetve tanácsokkal látta el őket a betörések sikere érdekében. A rendőr által segített bűnözői csoport Temes, Arad és Krassó-Szörény megye területén rabolt ki olyan lakásokat és üzleteket, amelyekre Sav hívta fel a figyelmüket. Ugyanakkor figyelmeztette is a bűnözőket, hogy a DIICOT nyomozói vizsgálódnak ellenük. 2017 júniusában Adrian Sav értesítette a rablókat, hogy a nyomozó hatóságok házkutatásokra készülnek a leleplezésük érdekében, megnehezítve ezáltal a büntetőjogi felelősségrevonást. 

A rendőr - akinek a kriminalisztikai osztály munkatársaként hozzáférése volt a dossziékhoz - arról is heti rendszerességgel tájékoztatta bűntársait, hogy milyen helyekre 'érdemes' betörni, hol őriznek nagy pénzösszegeket, illetve értéktárgyakat. Társait a rendőrség adatbázisából szerzett információkkal látta el autótulajdonosok lakcíméről és más személyes adatokról. Cserébe Sav a betörések során szerzett anyagi javak mintegy 30 százalékát kérte és kapta a bűnszervezet tagjaitól. 


Adrian Sav ellen 30 napos előzetes letartóztatási parancsot kért a Temes megyei törvényszéktől a DIICOT. 

Kimaradt?