Íme az első fotók Harry herceg és Meghan Markle kisfiáról

Ahogy azt Harry herceg hétfői bejelentésében is említette, szerdán végre ő és felesége, Meghan hercegné megmutatta a világnak elsőszülött gyermekét, de a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A fogadóirodák legvalószínűbb tippjei között van a néhai Diana hercegné családneve, a Spencer, az Arthur, az Alexander, a James és a Philip is.

A pár a Windsori kastélyban fogadta a sajtó néhány képviselőjét, ahol csemetéjükkel láthatóan örömteli hangulatban fotózkodtak. Az eseményre a brit sajtó meglepetésére egy amerikai csatorna, a CBS közvetítőjét is meghívta a pár, így Meghan közeli barátai is élőben figyelemmel kísérhették a különleges pillanatokat. A fotózásra azután került sor, hogy a királyi családból elsőként, Erzsébet királynő találkozott dédunokájával a Windsori kastélyban délután.

„Nagyon jó kisbaba, igazán nyugodt. Fantasztikus, igazán csodálatos! Enyém a világ két legcsodálatosabb férfija. Olyan, akár egy álom, fantasztikus volt az elmúlt két nap” – nyilatkozta Meghan. A pici, akit név hiányában egyelőre a sajtó „Baby Sussex” néven emleget, fehér kötött sapkában, és fehér takaróban aludt édesapja karjaiban.

A 3260 gramm súllyal született kisfiú – aki a hetedik a brit trónutódlási sorban – hétfő hajnalban jött a világra, de a sajtót csupán több órás késéssel tájékoztatták az örömhírről. Bár Meghan az előzetes információk szerint otthonszülést tervezett, a Dailymail informátora arról számolt be, hogy Harry herceg még vasárnap észrevétlenül kórházba vitte feleségét. A pár választása végül az amerikai kézben lévő londoni The Portland kórházra esett, ahol korábban Victoria Beckham és Kate Winslet is szült.

A baba az első a mindenkori angol-brit uralkodók egyenes ági leszármazottai közül, aki amerikai állampolgárként jött a világra. Édesanyja ugyanis változatlanul amerikai állampolgár, a hercegi házaspár első gyermeke így automatikusan amerikai–brit kettős állampolgárságú.

Kapcsolódók

Kimaradt?