Kisfia született Meghan hercegnének és Harry hercegnek

Kisfia született Meghan hercegnének és Harry hercegnek – jelentette be a büszke apuka. A gyerek neme meglepetés volt a szülők számára is.

A hír alig fél órával azután érkezett, hogy a Buckingham-palota, a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala bejelentette, hogy megindult a szülés. A hercegi pár hivatalos Instagram oldala szerint azonban a brit sajtó alaposan le volt maradva, a pici ugyanis hétfőn a hajnali órákban született meg.

„Izgatottan jelenthetem be, hogy én és Meghan reggel óta egy kisfiú boldog szülei vagyunk, egy egészséges fiúé. Ez a legcsodálatosabb élmény, amit csak el tudok képzelni! Amit az anyák véghez visznek, az felfoghatatlan!” – mondta röviden a herceg a windsori birtok előtt várakozóknak, aki megköszönte a nyilvánosság támogatását és örömét.

A névről egyelőre nem nyilatkozott az apuka, melyek közül a fiúneveknél a top ötben a Nicholasnak, az Albertnek, a Philipnek, az Arthurnak és az Alexandernek jutott hely a fogadóirodák szerint. Annyi biztos, hogy a pici születésétől kezdve a Dumbarton grófja címet viseli.

A pici érkezése utáni nyilvános megjelenésre biztosan nem kerül sor, melyet Katalin hercegné mindhárom gyermeke esetén hagyományként megőrzött.

A hercegi pár április közepén közleményben tudatta, hogy a világnak várnia kell a kis trónörökös születési időpontjára és nevére is, a kicsi megérkezése után ugyanis először megosztanák a nagy hírt a családdal, és megünnepelnék az új jövevény érkezését, mielőtt mindenkivel közölnék a fontos híreket.

A pár úgy döntött, hogy a lehető legprivátabb családi eseményként kezeli a pici születését, így sem a szülés helyéről, sem annak körülményeiről nem osztottak meg részleteket. Szerencsére azonban ez nem több napos, hanem csupán néhány órás késleltetést jelentett a sajtó számára.

Az azonban kiszivárgott, hogy Meghan hercegné új otthonában, a Frogmore Cottage-ban szeretett volna életet adni első gyermekének, elkerülvén a kórház előtti tömeghisztériát. Azt, hogy Meghan végül otthonában vagy kórházban adott-e életet gyermekének, nem közölte a herceg.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?