Visszaéltek az USR–PLUS jelképeivel – kizárták a liberálisok ifjúsági aktivistáit

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) ifjúsági szervezete, a Fiatal Nemzeti Liberálisok (TNL) kizárta azt a két kolozsvári tagját, akik a 2020 USR–PLUS választási szövetség arculati elemeivel ellátott hamis szórólapokat terjesztettek.

A TNL Facebook-bejegyzése szerint „ez az egyéni és elítélendő akció nem tökrözi a Fiatal Nemzeti Liberálisok szellemiségét és magatartását”. Mivel a hamis szórólapokat terjesztő két aktivista súlyosan rontotta a szervezet megítélését, a végrehajtó bizottság egyhangúlag a kizárásukról döntött.

Dacian Cioloş, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke pénteken szintén a közösségi hálón követelte, hogy a PNL vállalja fel, ha a párt által jóváhagyott akcióról van szó.

Április 17-én a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a PLUS európai parlamenti választási szövetség bejelentette, hogy rendőrségi feljelentést teszne névbitorlás miatt. Kolozsváron és két Kolozs megyei településen ugyanis olyan szórólapok jelentek meg az szövetség arculati elemeivel, amelyek szerint a román állampolgárok 92 százaléka esetében – „akik nem tudják biztosítani a gyermek megfelelő nevelését és táplálását” – kötelezővé kéne tenni az abortuszt.

A 2020 USR–PLUS Facebook-oldala szerint rajtakapták a z illetőket, amint a hamis szórólapokat osztogatják:

Kapcsolódók

Kimaradt?