A kötelező abortusz mellett kampányolnak az USR–PLUS nevében

Névbitorlás miatt rendőrségi feljelentést tesz a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) európai parlamenti választási koalíciója. Kolozsváron ugyanis olyan szórólapok jelentek meg az 2020 USR PLUS arculati elemeivel, amelyek szerint a román állampolgárok 92 százaléka esetében kötelezővé kéne tenni az abortuszt.

A választási szövetség a közösségi hálón hívta fel a figyelmet, hogy Kolozsváron a koalíció logójával ellátott szórólapokat terjesztenek, a következő szöveggel: „Az abortusz kötelező kell legyen mindazon családok esetében, akik nem érik el az átlagjövedelmet, akik nem tudják biztosítani a gyermek megfelelő nevelését és táplálását, vagy ahol a gyermeket nevelő pár egyik tagjának sincs munkahelye.”

A 2020 USR PLUS szövetség figyelmeztet, hogy a szórólapokat nem ők adták ki, valaki jogtalanul bitorolja az alakulat arculatát és nevét. Névbitorlás miatt feljelentést tesznek a rendőrségen – közölték.

Tájékoztatásuk szerint egyelőre Kolozsváron és két Kolozs megyei községben bukkantak a hamis szórólapokra, de kérik szimpatizánsaikat, hogy amennyiben ezek máshol is megjelennének, azonnal értesítsék a képviselőiket. „Fel kell készülnünk a harcra olyan ellenfelekkel szemben, akik a jelek szerint minden határt átlépnek, hogy akadályt gördítsenek elénk” – írják.

Kapcsolódók

Kimaradt?