Szünetel az áramszolgáltatás Székelyudvarhely környéki településeken

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint kedden 14 óra után néhány perccel 21 Hargita megyei településen szűnt meg az áramszolgáltatás műszaki meghibásodás miatt.

Az áramkiesés Székelyudvarhely egy részét és további 20 települést érint a város környékén: Felsőboldogfalva, Bikafalva, Hodgya, Farcád, Ocfalva, Lengyelfalva, Patakfalva, Székelymuzsna, Székelyderzs, Miklósfalva, Homoródszentlászló, Ábránfalva, Sándortelke, Telekfalva, Kénos, Lókod, Jásfalva, Ége, Székelydálya, Kányád az érintett települések.

Összesen 3602 fogyasztó és 51 transzformátorállomás érintett a műszaki meghibásodásból fakadó áramkimaradásban. Délután 4 órára a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása értelmében az áramkiesést okozó hiba egy részét sikerült kiküszöbölniük a szakembereknek.

Jelenleg még 9 településen van áramszünet, amely 1133 fogyasztót és 14 transzformátorállomást érint. Felsőboldogfalván, Bikafalván, Hodgyán, Farcádon, Ocfalván, Székelyudvarhely egy részén, Árvátfalván, Sükőn nem állt helyre az áramszolgáltatás. Az Electrica szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?