Zarándokvonat indul Nagyváradról Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Május 31-én kora este indul a zarándokvonat a nagyváradi állomásról.

A Román Vasúttársasággal (CFR) folytatott többhetes tárgyalások után az bizonyult a legmegfelelőbb megoldásnak, hogy a felkínált lehetőségek közül a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség egy zarándokvonat bérlését válassza híveinek a csíksomlyói pápalátogatásra való utaztatásához. Hét kocsin utazik majd az eddig jelentkező 826 zarándok – tájékoztatta a Maszolt Micaci Cristian, a püspökség munkatársa.

Mint elmondta, a zarándokvonaton azok kapnak helyet, akik valamelyik plébánián már jelentkeztek az útra, így többségében Bihar megyei híveket szállítanak Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére. A Nagyváradi Római Katolikus Püspökséghez tartozó, Szilágy megyei szlovák plébániák kisbusszal biztosítják a hívek utazását, de a vonat Élesden is megáll, a környékbeli plébániák zarándokai itt csatlakoznak útitársaikhoz, tudtuk meg Micaci Cristiantól.

A szerződéskötés folyamatban van, ennek véglegesítésekor pontos információt közölnek az utazás költségeiről is. Aki még jelentkezni szeretne, az megteheti az egyházmegye plébániáin, a csíksomlyói meghosszabbított regisztráció határidején belül, vagyis április 22-ig.

A vonat nagyváradi indulásának várható időpontja május 31., péntek 19 óra, a vonat hajnali 4 órakor érkezik majd a csíkszeredai állomásra. Visszafelé június 1-jén, szombaton 17 órakor indul majd a zarándokvonat, amely június 2-án 2 órakor ér Nagyváradra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?