Így magyarázta tettét a családját hidegvérrel legyilkoló brassói férfi

Saját bevallása szerint „nem evilági gondolatok vezérelték” azt a 43 éves brassói férfit, aki tavaly márciusban hidegvérrel legyilkolta feleségét és két kiskorú gyerekét. Florin Buligát február 14-én életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, szerdán pedig megkezdődött a brassói táblabíróságon az a fellebbviteli per, amelyet a gyilkos férfi ügyvédei indítottak.

Amint azt Florin Buliga a tárgyalóteremben elmondta, a fellebbezést az ügyvédje erőltette, neki nincs szándékában életfogyitlani börtönbüntetése enyhítését kérni. Arra viszont kihasználta az alkalmat, hogy a teremben ülő anyósától és apósától bocsánatot kérjen a nekik okozott fájdalomért.

„Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy kérjek-e szót és ha igen, akkor mit mondjak. Belátom, hogy nagyon nehéz megértetnem magam. Olyan, mintha egy vaknak meg akarnád magyarázni a citrom színét” – fogalmazott Buliga, aki egyetértett azzal, hogy tette nem maradhatott büntetés nélkül.   

Mint annak idején írtuk, tavaly márciusban a 43 éves férfi álmában ölte meg 42 éves feleségét, 18 éves lányát és a 13 éves fiát. A helyi portálok információi szerint a férfi előzőleg felkereste az ósinkai kolostort. A hármas gyilkosságot közvetlenül a hazatérése után követte el. A rendőrségen állítólag azt vallotta, hogy egy „vallásos élmény” hatására követte el szörnyű tettét. 

Gabriela Dinu, a Brassó megyei rendőrség szóvivője szerint a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, mielőtt meggyilkolta feleségét és két gyermekét. „Úgy tűnik, ez az eset kronológiája. Előbb öngyilkosságot kísérelt meg, utána ölte meg feleségét és két gyermekét” – tájékoztatott a szóvivő.

Kihallgatása során Florin Buliga elmondta, azért ölte meg családját, hogy „megmentse a felesége, a lánya és a fia lelkét". A nyomozóknak bevallotta, hogy alkoholfüggő, korábban kezelték is a szenvedélybetegségét. Meggyőződése, hogy a „húsvéti időszakban egyes kiválasztott személyeknek meg kell halniuk”.

Állítása szerint keddre virradóra, 3 óra körül szúrta le 42 éves feleséget, 18 éves lányát és a 13 éves fiát. Azt mondta, gyermekeivel haláluk után is telepatikusan kommunikált. A brassói törvényszéki ügyészség szóvivője, Daniel Dancă a Mediafaxnak megerősítette: Florin Buliga pszichikailag labilisnak tűnt, és nem azt hangoztatta, hogy nem bánta meg tettét. „Meggyőződése, hogy jót tett a családtagjaival. Azt állította, hogy haláluk után is kommunikált velük, és azt üzenték neki, hogy jól vannak” – mondta az ügyész. A család Brassóban, egy Noua negyedbeli tömbházban élt, ott követte el a férfi a hármas gyilkosságot. 

A brassói táblabíróség csütörtökön dönt arról, hogy befogadja-e Florin Buliga fellebbezését.

Kapcsolódók

Kimaradt?