FRISSÍTVE - Ezért ölte meg a feleségét és két gyermekét a brassói gyilkos

FRISSÍTVE: Hármas gyilkosságot követett el egy brassói férfi: megölte a feleségét és két gyermekét. Utána kedden feladta magát a rendőrségen. Borzasztó tette előtt magával is megpróbált végezni. A rendőröknek meg is indokolta a gyilkosságokat. 

A 43 éves férfi a 42 éves feleségét, a 18 éves lányát és a 13 éves fiát ölte meg. A tettest 24 órára őrizetbe vették. Rendőrségi források szerint Florin Mircea Buligának hívják, egy cég ügyvezető igazgatója, és suceavai származású. A Mediafax azt is megtudta: megvárta, hogy elaludjanak a családtagjai, és álmukban szúrta le őket. Kedden 13 óra körül adta fel magát a rendőrségen.

A helyi portálok információi szerint a férfi hétfőn felkereste az ósinkai kolostort. A hármas gyilkosságot közvetlenül a hazatérése után követte el. A rendőrségen állítólag azt vallotta, hogy egy "vallásos élmény" hatására követte el szörnyű tettét.

A család egy ötödik emeleti tömbházlakásban élt. Az egyik szomszéd elmondta, éjszaka hallott ugyan kiabálást kiszűrődni a lakásból, de azt hitte, hogy csak a 13 éves gyermek rosszalkodik. Amúgy csendes, visszahúzódó emberekként jellemezte a család tagjait.

FRISSÍTÉS1: A férfi öngyilkosságot kísérelt meg, mielőtt meggyilkolta feleségét és két gyermekét – tájékoztatott Gabriela Dinu, a Brassó megyei rendőrség szóvivője. „Úgy tűnik, ez az eset kronológiája. Előbb öngyilkosságot kísérelt meg, utána ölte meg feleségét és két gyermekét. Egyelőre nem tudni, hogy a tragikus esemény az éjjel folyamán történt-e, ezt a törvényszéki orvosoknak kell megállapítaniuk. Más információt nem adhatunk ki jelenleg. A férfit kihallgatják és bizonyosan itt marad letartóztatva a rendőrségen" - részletezte a szóvivő az Agerpresnek.

FRISSÍTÉS2: Az őrizetbe vett férfi a kihallgatásakor megerősítette, hogy hétfőn felkereste az ósinkai kolostort. Éjfél után ért haza, és öngyilkosságot kísérelt meg, megsebesült a mellkasán. Éjjel 1 körül szúrta le álmukban a családtagjait. Azt mondta, azért, hogy "megmentse a felesége, a lánya és a fia lelkét". A nyomozóknak bevallotta, hogy alkoholfüggő, korábban kezelték is a szenvedélybetegségét – tudta meg a Digi24 hírtelevízió.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?