Az ALDE nem kíván konzultálni az államfővel az igazságügy helyzetéről

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) nem tesz eleget Klaus Iohannis meghívásának az igazságszolgáltatással kapcsolatos konzultációra mindaddig, amíg az államfő „nem hajlandó állást foglalni” azzal kapcsolatban, hogy a legfőbb ügyészséget "a kommunista-szekurista rendszer rendelkezéseinek egyik szánalmas végrehajtója vezeti" - írta pénteki Facebook-bejegyzésében Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke.

"Általánosságban elmondható, hogy Johannist nem érdekli a valódi párbeszéd, csak színleli ezt. Nem akar igazi dialógust, csak prédikálni akar a Cotroceni palota lépcsőjén, soha nincsenek kétségei, és nem is akarja mások véleményét meghallgatni. Igazságügyi kérdésekről mindaddig nem tárgyalunk, amíg Iohannis nem hajlandó állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy a legfőbb ügyészséget a kommunista-szekurista rendszer rendelkezéseinek egyik szánalmas végrehajtója vezeti” - mondja Popescu-Tăriceanu.

"A mi álláspontunk világos, és Johannis tisztában van ezzel: Augustin Lazărnak késedelem nélkül mennie kell. Akárhány hivatalban eltöltött perc egy pofon azok arcán, akiknek volt bátorságuk felemelni szavukat a kommunista rezsim ellen a szomorú emlékű években” - szögezte le Popescu-Tăriceanu.

Klaus Johannis a parlamenthez címzett pénteki levelében jelentette be, hogy jövő csütörtökre és péntekre a Cotroceni-palotába hívja a parlamenti pártok képviselőit, hogy az igazságügy helyzetéről konzultáljon velük

Kapcsolódók

Kimaradt?