banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Magabiztos Popescu-Tăriceanu: „Ha indulok az elnökválasztáson, megnyerem!”

Véleménye szerint megnyerné az államfőválasztást Călin Popescu-Tăriceanu, de a szenátus elnöke csak az EP-választások, a koalíciós partnerrel való egyzetetés után dönti el, hogy jelölteti-e magát vagy sem.

A kisebbik kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetség (ALDE) elnöke csütörtök este az Antena 3 televízióban mondta: „Ha indulok a választáson, megnyerem. A jelölésem azonban még nincs eldöntve. Szociáldemokrata partnereinkkel úgy döntöttünk, hogy ezt a témát az európai parlamenti választások után vitatjuk meg. Fel fogjuk mérni, ki a legesélyesebb jelölt Klaus Johannis ellen az őszi választásokon. Nehéz döntés lesz, de nincs már sok hátra, megközelítőleg két hónap múlva megszületik a döntés” – nyilatkozta.

Ugyanakkor kifejtette, hogy Johannis jelenlegi államfőt „nem az igazságszolgáltatás problémái” érdeklik, hanem „eszközként használja a referendumot a politikai játszmában”, melynek tétje az őszi választás. „Ugródeszkaként használja a referendumot, mivel máskülönben nem tud részt venni az EP-választáson, így akar csalni az államelnöki választások rajtján” – állította Popescu-Tăriceanu.

Arra a kérdésre, hogy szavazni fog-e a május 26-i referendumon, azt felelte, hogy az európai intézmények nem értenek egyet azzal, hogy az EP-választások napján más választásokat vagy referendumokat is szervezzenek a tagországokban.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?