Rareş Bogdan televíziós újságíró vezeti a PNL EP-listáját

A Nemzeti Liberális Párthoz (PNL) közel álló források szerint Rareş Bogdan televíziós műsorvezető áll a párt európai parlamenti választási listája élén.

A PNL országos politikai tanácsa csütörtökön szavazattöbbséggel döntött az EP-választásra összeállított jelöltlistájáról.  A lista első helyén Rareş Bogdan televíziós műsorvezető szerepel, őt követi Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu, Violeta Alexandru.  

Utóbb a PNL d döntést maga a műsorvezető is megerősítette a Mediafax hírügynökségnek. Mint mondta, azért vállalta a jelöltséget, mert azt akarja, hogy története során először a PNL végezzen első helyen a választásokon.

A kolozsvári származású médiasztárnak évek óta a Realitatea TV hírtelevízióban sugározzák fő műsoridőben minden este a Hatalmi játszmák című műsorát, amelyben gyakran kerül terítékre a magyarkérdés. A televíziós csatornát a román médiahatóság már többször megbírságolta és elmarasztalta amiatt, hogy gyűlöletkeltő, diszkriminatív kijelentések hangzottak el az adásban és sérült a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz való jog.

A PNL 10 mandátum elnyerésére számít, ami 25 és 30 százalék közötti eredménynek felel meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?