Hamarosan sokkal egyszerűbben lehet építkezési engedélyeket kérni a Kolozs megyei tanácsnál

Aláírták a közigazgatási eljárások egyszerűsítésére és az intézményi szolgáltatások hatékonyabbá tételét szolgáló Kolozs megye – Smart Territory európai uniós projekt szerződését. 

A Kolozs megyei önkormányzat által lebonyolított pályázat az Adminisztratív Kapacitás Operatív Program 2014–2020 keretében nyert finanszírozást. A majdnem 4 millió lejes költségvetésű pályázat informatikai fejlesztések révén az urbanisztikai osztályon egyablakos ügyintézés lehetővé tételét, valamint digitalizált archívum megvalósítását célozza meg. A rendszer kivitelezésére 30 hónap áll az intézmény rendelkezésére. 

Az online ügyintézés legfőbb célja, hogy a lakosság minél egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban intézhesse ügyeit. Az ügyintézőnek nem kell elmennie és sorba állnia a különböző hivataloknál, osztályoknál, hanem egy helyen beadhatja aktáit, majd a hivatal bonyolítja le az illetékes hatóságoknál az ügyintézést és tájékoztatja a kérelmezőt az ügymenetről vagy éppen a hiánypótlásról, amennyiben szükséges.

„Az egykapus rendszer bevezetésével sok időt és energiát spórolhatnak meg azok, akik területrendezési ügyintézés céljával fordulnak a megyei tanácshoz a megye egész területéről” – mondta el Szőcs Endre, az RMDSZ megyei tanácsosa.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?