PNL: a kormány a hibás, ha mégsem nő a „gyerekpénz” márciustól

Hazugságnak nevezte Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke azt az állítást, miszerint a PNL és Klaus Johannis államfő nem akarnák, hogy március elsejétől emeljék a gyermeknevelési pótlékot.

Az ellenzéki politikus ezzel Liviu Dragnea korábbi kijelentésére reagált, amelyben a PSD-elnök képmutatónak és felelőtlennek nevezte Klaus Johannis államfőt és a liberálisokat amiatt, hogy megtámadták az alkotmánybíróságon az idei költségvetés tervezetét, ami - szerinte - azt eredményezi, hogy nem emelhető március elsejétől a gyermeknevelési pótlék.

Ludovic Orban kijelentette, Liviu Dragnea meglopta a Teleorman megyei gyerekeket, és most „minden romániai gyermektől lopni akar.” Tájékoztatása szerint a PNL már hónapokkal ezelőtt kezdeményezte a gyermeknevelési pótlék növelését, ezt a javaslatot azonban eleinte leszavazták a PSD és az ALDE szenátorai. Később azonban attól való félelmükben, hogy elveszítik szavazóikat, végül támogatták a pótlék emelésére vonatkozó módosító javaslatot, amelyet a PNL nyújtott be a költségvetés-tervezethez.

Ezért „szemenszedett hazugság” azt állítani, hogy a PNL vagy Klaus Johannis elnök ellenezné a gyermeknevelési pótlék március elsejétől történő emelését, vagy azt terjeszteni a lakosság körében, hogy a pótléknövelés az államfő vagy a PNL miatt nem történhet meg - mondta Ludovic Orban.

Kifejtette, kormányrendelettel kellene lehetővé tenni, hogy a gyermekpénz növelése a költségvetési törvény életbe lépésétől függetlenül megtörténhessen, mint ahogy arra már 2015-ben is volt példa. „Ha a gyermekpénz nem nő március elsejétől, azért csak egyedül Románia kormánya lesz hibás” - jelentette ki a PNL vezetője.

Ezt nyilatkozta Dragnea

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn képmutatónak és felelőtlennek nevezte Klaus Johannis államfőt és a liberális pártiakat amiatt, hogy megtámadták az alkotmánybíróságon az idei költségvetés tervezetét.

„Egyértelmű, hogy képmutató ő is, a liberálisok is. Ennek az az eredménye, hogy nem emelhető meg március elsejétől a gyermeknevelési pótlék. Tehát hiúságból, és azért, hogy kimutassa haragját, hogy megmutassa, mennyire akar ártani ennek a kormánynak, egyben a romániai gyermekeknek is árt” - mondta Johannisról Dragnea az általa vezetett párt országos állandó bizottságának ülését követően.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?