Dragnea: az államfő miatt mégsem nő márciustól a „gyerekpénz”

A Szociáldemokrata Párt (PSD) azzal vádolja Klaus Johannis államfőt, hogy a költségvetési törvényt kihirdetésének megtagadásával ellehetetleníti a helyi beruházásokat, és miatta nem lehet emelni márciustól a gyermeknevelési pótlékot.

 „Azon  rögeszméje miatt, hogy blokkolja a kormányt, az államfő kereket köt azoknak a polgármestereknek is, akik újraválasztását szorgalmazzák. De elsősorban az egyszerű polgárok járnak rosszul, akik utakat, iskolákat, kórházakat akarnak'” - írja a PSD Facebook-bejegyzésében.

A PSD elnöke, Liviu Dragnea felelőtlennek nevezte hétfőn az államfőt és az ellenzéket, amiért gátolják a költségvetési törvény hatályba lépését. Szerinte ennek egyik legfontosabb következménye az lesz, hogy nem növelhető március elsejétől a gyermeknevelési pótlék.

A politikus elmondta, hiába fogadta el a múlt héten a kormány a juttatás megemeléséről szóló sürgősségi rendeletet,  az alkalmazásához nincs költségvetési keret, amíg a büdzsé törvénye nem lép hatályba.

Klaus Johannis pénteken jelentette be, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg a költségvetési törvényt, mert a jogszabály megalkotásakor a kormány és a parlament nem vette figyelembe az Európai Unióval szemben vállalt kötelezettségeket, emellett "alapvető jogokat sért".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?