Azonosították a magyar zászlót égető nagyváradi lányt

Azonosította a rendőrség azt a lányt, aki múlt év végén megpróbálta felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ nagyváradi székházára kitűzött magyar zászlót. Rongálásért indítanak eljárást ellene.

A Bihar megyei rendőrség szóvivője, Alina Dinu csak annyit árult el az ebihoreanul.ro-nak, hogy egy 21 éves nagyváradi lány volt a tettes. A portál úgy tudja, hogy a román nemzetiségű gyanúsított az ügyvédje kíséretében jelent meg a rendőrségi kihallgatáson, és megtagadta a vallomástételt.

A rendőrségi szóvivő nem részletezte, hogy miért telt ilyen hosszú időbe a tettes azonosítása. A vizsgálatok elhúzódása azért érthetetlen, mert a felvétel is készült azokról a pillanatokról, amikor a lány, székekre felállva megpróbálja egy öngyújtóval lángra lobbantani a Fekete Sas-palotában lévő székházra kitűzött magyar lobogót.

A zászló elégetését egyébként éppen az a fiatalember akadályozta meg, aki lefilmezte a telefonjával a jeleneteket december 30-ről 31-e virradóra. Az eset után a Bihar megyei RMDSZ többször is sürgette a tettes azonosítását. Ennek csak az lett az eredménye, hogy kaptak egy levelet a prefektúrától, amelyben a kormányhivatal magyarázatot kért a zászló kifüggesztésének körülményeiről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?