Ludovic Orban: Liviu Dragnea saját kormányának az ellenzékévé vált

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője szerint Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök "saját kormányának az ellenzékévé vált" azzal a felvetéssel, hogy a költségvetés-tervezetben a titkosszolgálatok számára előirányzott összegek egy részét irányítsák át az egészségügynek.

Ludovic Orban a téma kapcsán rámutatott, a titkosszolgálatok költségvetésére a pénzügyminisztérium tett javaslatot, majd azt jóváhagyta a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) is, amelynek Viorica Dăncilă miniszterelenök az alelnöke, továbbá a védelmi miniszter, a belügyminiszter és más tárcavezetők is tagjai.

"Úgy tűnik, Liviu Dragnea saját kormányának az ellenzékévé vált. (...) A CSAT kétharmadát a kormány képviselői teszik ki, nem értem tehát Liviu Dragnea elégedetlenségét. Inkább a kollégáival kellene beszélnie a témáról" - fogalmazott Orban.

A liberális pártelnök ugyanakkor "sci-fibe illőnek" és "hazugnak" minősítette a 2019-es állami költségvetés tervezetét, és bejelentette, hogy alakulata több módosító javaslatot nyújt majd be a parlamentbe ezzel kapcsolatban.

Dragnea: fordítsuk a pénzt D-vitaminra

Liviu Dragnea a PSD végrehajtó bizottságának vasárnapi ülése után közölte: felkérte Viorica Dăncilă kormányfőt és Eugen Teodorovici pénzügyminisztert, hogy vizsgálják felül a titkosszolgálatoknak elkülönített költségvetési összeget és csoportosítsák át ennek egy részét az egészségügynek - nyilatkozta.

„Azt gondolom, hogy a titkosszolgálatok pénzének egy részét például az egészségügynek lehetne adni. Szerintem az is egy nemzetbiztonsági probléma, hogy minden gyerek ingyen kapjon D-vitamint. (...) Ha ezeket a módosításokat nem teszi meg a kormány, majd javasolni fogom én a parlamentben” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy kér-e újabb jóváhagyást a Legfelsőbb Védelmi Tanácstól (CSAT), Dragnea azt válaszolta: „A parlament nem kér jóváhagyást senkitől”.

Kapcsolódók

Kimaradt?