Dăncilă: magas rangú román politikusok félretájékoztatják Brüsszelt

Román politikusok által táplált félretájékoztatási kampány zajlik a kormány ellen - jelentette ki Viorica Dăncilă a pénteki kormányülés kezdetén.

A miniszterelnök szavai szerint kabinetjének tagjai a hét folyamán „méltósággal és professzionalizmussal” mutatkoztak be Brüsszelben. Ugyanakkor „elszomorodva” állapította meg - mondta Dăncilă -, hogy „egészen magas szinteken levő román politikusok által táplált félretájékoztatási kampánnyal állunk szemben”. Ez szerinte elfogadhatatlan.

'Miniszterelnökként kötelességemnek éreztem elmondani az igazat az országunkról az európai hivatalosságok előtt. Minden megbeszélésen biztosítottam a tárgyalópartnereimet, hogy a kormány az európai konstrukció alapját képező értékek és alapelvek tiszteletben tartásáért fog dolgozni. Figyelmünk központjában az állampolgárok jogai és szabadsága, a jogállamiság védelme és az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítása áll” – jelentette ki a kormányfő.

 Emlékeztetett: szilárdan kiállt amellett, hogy a román állampolgárokat ugyanazon jogok kell hogy megillessék, mint minden más európai állampolgárt. „Az alkotmánybíróság megállapította, hogy bizonyos gyakorlatok törvénytelenek voltak és ártottak az igazságszolgáltatás menetének, ezt a helyzetet pedig orvosolni kell” – mondta a miniszterelnök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?