Kegyetlenül megvert egy idős embert egy miniamnesztiával szabadult elítélt

Kegyetlenül ütlegel egy idős embert egy férfi azon a videón, amit hétfő este tett közzé Facebook-oldalán a börtönigazgatóság szakszervezete.

A felvételt egy galaci tömbház térfigyelő kamerája rögzítette. A szakszervezet szerint a támadó egy rablással gyanúsított, visszaeső bűnöző, aki a miniamnesztiának is nevezett büntetés-végrehajtási jogorvoslati törvénynek köszönhetően korábban szabadult. A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk: 

A felvétel aznap jelent meg, amikor az ellenzék bejelentette, hogy a miniamnesztiát hatálytalanító tervezetet terjeszt a parlament elé. A kezdeményezés hátterében az állt, hogy a hét végén egy börtönből korábban szabaduló, korábban gyilkosságért elítélt férfi halálosan megkéselt Medgyesen egy fiatalt.

A medgyesi gyilkos 11-szer szúrta meg az áldozatát. Bár a nagyobbik kormánypárt azt állítja, hogy Marius Rusu nem a miniamnesztiának köszönhetően került ki a börtönből, a dévai bíróság a szabadlábra helyezéséről szóló ítéletében rögzítette: a büntetés-végrehajtási jogorvoslati törvény értelmében 408 napot levontak a büntetéséből.

Kapcsolódók

Kimaradt?