Antal Árpád: megélhetési provokátorok támadják a sepsiszentgyörgyi embereket

„A Ceaușescu-rezsimből Székelyföldön ragadt megélhetési provokátorok, és neveltjeik brutális támadásának” minősítette Antal Árpád polgármester a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fórumának bejelentését, miszerint bíróságon akadályoznák meg, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába kerüljön a városi sportbázis.

Antal Árpád Facebook-bejegyzésben reagált a románok civil fórumának múlt heti közleményére, amelyben többek között kifejtik, hogy szerintük nemzetbiztonsági problémát jelent, ami a három székelyföldi megyében történik. Kifogásolják, hogy a magyar kormány 25 milliárd forinttal támogatja Székelyföld gazdasági fejlődését.

 

A románok fóruma szerint az RMDSZ parlamenti támogatásáért cserében Bukarest magára hagyta a székelyföldi románokat és szerintük a sepsiszentgyörgyi önkormányzat engedményként kapta meg a sportminisztériumtól a városi sportbázist. A románok civil fóruma leszögezi: bíróságon támadja meg a kormány határozatát, amely alapján a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába került a városi sportbázis.

Akadályozzák a város fejlesztését

Sepsiszentgyörgy polgármestere a közösségi oldalon közzétett állásfoglalásában leszögezi, hogy mindez „a megélhetési provokátorok újabb támadása a szentgyörgyi emberek ellen. Antal Árpád így fogalmaz: „A sepsiszentgyörgyi emberek, köztük is leginkább a sportkedvelő közösség elleni brutális támadás az a kezdeményezés, mely bíróságon akadályozná meg a városi sportbázis átadását Sepsiszentgyörgynek”.

Az elöljáró elképesztőnek tartja, hogy egyesek nem létező nemzetbiztonsági okokra hivatkozva akadályoznák a város fejlődését, a minőségi sport fejlesztését a városban. „Elképesztőnek tartom azt, hogy vannak még olyan emberek, akik a XXI. században egy város lakóinak együttélését etnikai vonalak mentén látják, ahelyett, hogy annak örülnének, Sepsiszentgyörgy önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy éljen minden olyan lehetőséggel, mely az összes itt élő ember érdekeit szolgálja”, fogalmaz Antal Árpád.

 

A sepsiszentgyörgyi elöljáró hozzáteszi: „Mély csalódottsággal tölt el, hogy vannak még a Ceaușescu rezsimből Székelyföldön ragadt megélhetési provokátorok, és neveltjeik, akiknek nem városunk és városunk lakóinak jóléte számít, hanem mesterséges eszközökkel próbálják magukat és gyűlölködő ideológiájukat előtérbe tolni. Sajnos vannak, akik nem tartották jelentős eredménynek a sportbázis visszaszerzését, ők most láthatják, milyen elszánt hátráltató erőkkel állunk szemben. Visszautasítom és teljes mértékben elítélem a megélhetési provokátorok újabb, városunk elleni alantas akcióját”.

A Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fórumának legújabb akciójáról az RMDSZ által működtetett www.transylvanianow.com oldalon angol nyelvű cikkben is tájékoztatják a nemzetközi közvéleményt, ahogy a sepsiszentgyörgyi polgármester fogalmaz: „Hadd lássa a világ, hogyan próbálják Ceaușescu szellemét itt tartani Székelyföldön!”

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?