Úgy tűnik, nem viselte meg a börtön Elena Udreát

Kétszer is jelentkezett egy-egy Facebook bejegyzéssel Costa Ricából a karácsony napján szabadult Elena Udrea.

Az első bejegyzésére nem kellett sokáig várni, ugyanis a volt miniszter alig pár órával szabadulása után köszönte meg a "csodát", hogy a karácsonyt otthon töltheti.

A címlapfotó minőségű, láthatóan profi által készített felvételen a jó formában levő Elena Udrea egy fehér kanapén ül férje és 3 hónapos kislánya mellett. "Köszönöm édesanyámnak és Adriannak, hogy vigyáztak Evára a hiányomban, nagyszerű nagymama és édesapa!. Köszönöm azoknak is, akik lehetővé tették, hogy az ünnepek előtt kijöhessek a börtönből" - írta Elena Udrea.

Mint korábban írtuk, a volt turisztikai miniszter december 25-én hagyhatta el a börtönt Costa Ricában, miután a bukaresti legfelsőbb bíróság felfüggesztette a büntetése végrehajtását. Elena Udreát hat év szabadságvesztésre ítélték el a Bute-gála-perben, de már előtte elmenekült az országból. Most nem azért engedték ki a börtönből, mert kiderült, hogy ártatlan, hanem azért, mert az alkotmánybíróság megállapította: törvénytelenül jelölték ki azt az öttagú bírói testületet, amely a perében a jogerős ítéletet meghozta.

Másodszor romániai idő szerint szerdán éjjel jelentkezett be Elena Udrea.

A kép egy costa ricai vendéglőben készült, ahol édesanyjával, férjével és gyerekével pózol. Az ex-politikus boldog új évet kíván követőinek, de nem feledkezik meg a Vasile nevet viselőkről sem, akiket így köszönt a távolból.

Elhagyhatta kedden a börtönt Costa Ricában Elena Udrea, miután a bukaresti legfelsőbb bíróság felfüggesztette a büntetése végrehajtását. A politikus kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy visszatér-e Romániába. Elena Udreát hat év szabadságvesztésre ítélték el a Bute-gála-perben, de már előtte elmenekült az országból. Most nem azért engedték ki a börtönből, mert kiderült, hogy ártatlan, hanem azért, mert az alkotmánybíróság megállapította: törvénytelenül jelölték ki azt az öttagú bírói testületet, amely a perében a jogerős ítéletet meghozta. - a Maszol.ro portálról
Elhagyhatta kedden a börtönt Costa Ricában Elena Udrea, miután a bukaresti legfelsőbb bíróság felfüggesztette a büntetése végrehajtását. A politikus kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy visszatér-e Romániába. Elena Udreát hat év szabadságvesztésre ítélték el a Bute-gála-perben, de már előtte elmenekült az országból. Most nem azért engedték ki a börtönből, mert kiderült, hogy ártatlan, hanem azért, mert az alkotmánybíróság megállapította: törvénytelenül jelölték ki azt az öttagú bírói testületet, amely a perében a jogerős ítéletet meghozta. Fotó: Mediafax Elena Udrea ügyvédje az alkotmánybírósági határozatra hivatkozva semmisségi folyamodványt nyújtott be, amelynek elbírálásáig a büntetését felfüggesztette a legfelsőbb bíróság. Ez történt a múlt héten több más korrupcióért elítélt volt politikussal, magas rangú köztisztviselővel és üzletemberrel is. A sorra szabadlábra helyezett elítéltek fellebbviteli tárgyalását várhatóan újrakezdik, és ha újra megállapítják, hogy bűncselekményt követtek el, visszakerülnek a börtönbe. Ennek igen nagy a valószínűsége, mert az ellenük felhasznált bizonyítékok nem változtak. Az viszont megtörténhet, hogy amíg az újabb tárgyalás közben elévül a bűncselekményük. Szabadlábra helyezése után Elena Udrea azt nyilatkozta: az alkotmánybíróság „bátor” döntést hozott. A politikus ismét azt hangsúlyozta, hogy a korrupcióellenes ügyészség, a hírszerzés és a legfelsőbb bíróság túlkapásai miatt került börtönbe. Arra kérdésre, hogy visszatér-e Romániában, kijelentette: „attól függ, hogy mi történik Romániában.” A kormány panaszának helyt adva az alkotmánybíróság akkor megállapította, hogy a legfelsőbb bíróság már 2014 óta minden évben szabálytalanul hozta létre öttagú bírói tanácsait, amikor egy belső határozat alapján a hivatalból kinevezett elnökök mellé további négy bírót sorsolt ki véletlenszerűen, holott a tanács valamennyi tagját sorshúzással kellett volna kijelölni. - a Maszol.ro portálról

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?