Először filmeztek zombidrogost ebben az erdélyi városban

Arad egyik forgalmas utcáján filmezték le ezt a zombidrog hatása alatt levő fiatalembert.

Amint az Arad Online portál által közzétett felvételen is látszik az úttestre került fiatalembert egy másik férfi segítő szándékkal a járdára vitte, viszont a kábítószer hatása alatt levő fiú pillanatokon belül visszakúszott a gépkocsik elé. Ezt megismételték egy párszor, mielőtt egy szemtanú az 112-es segélyhívó számon mentőt hívott, amely az aradi sürgősségi kórházba szállította a bedrogozott férfit.

Mi történik valakivel, aki úgynevezett zombidrogot használ, hogyan érdemes kezelni a helyzetet? Mi áll a jelenség mögött, mit tehetnek a szülők? Ezekre a kérdésekre válaszolt a Maszolnak Kalóz János-György drogprevenciós szakember, iskolapszichológus, a kolozsvári Báthory Prevenciós Iroda vezetője.

Mint korábban írtuk, a kábítószer Kolozs megyében bukkant fel elsőként az országban, legalábbis Tordán és Aranyosgyéresen kerültek kórházba elsőként olyan fiatalok, akiken a zombidrog fogyasztásakor jelentkező tüneteket észlelték az orvosok. Azóta jeleztek hasonló eseteket Erdély több nagyvárosából, Kolozsvárról, Nagyváradról, Nagybányáról, Zilahról, de jeleztek eseteket Brăiláról, Galacról és Konstancáról is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?