Két baleset Hargita megyében – életveszélyesek a kivilágítatlan szekerek

Két baleset is történt vasárnap este kivilágítatlan szekerek miatt Hargita megyében: egyik Sófalva mellett, a másik a Kalondán.

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport egyik tagja arról számolt be, hogy jómaga az utolsó pillanatban vett észre egy kanyarban, az út közepén haladó szekeret. Mihály László csíkszeredai fotós fedélzeti kamerája rögzítette a jelenetet, és a videót tanulságként közzétette a közösségi oldalon.

Mint a beszámolóból kiderül, az idős szekeresen volt ugyan láthatósági mellény, de részegen feküdt a szekérben. A sofőr megállt, próbált beszélni vele, és rávenni, hogy ha nem akar meghalni, legalább a mellényt terítse fel a szekér hátuljára, legyen látható. A szekeres azt mondta, jó, felteszi.

„Sajnálom, hogy nem vártam meg, vagy inkább hogy nem értesítettem a 112-t. Szinte biztos, hogy percekkel később vele történt a baleset. Kedves autósok, mindannyiunk számára bosszantók és veszélyesek a főúton haladó láthatatlan szekerek. Viszont a saját és a rajtuk ülők biztonsága érdekében ne sajnáljátok rájuk küldeni a rendőröket. Ez nem az a történet, hogy magyart a románoknál nem jelentünk fel. Életek, családok, jövők forognak kockán egy-egy legyintés miatt” – írta Mihály László.

Kapcsolódók

Kimaradt?