Megölt egy 19 éves csíkszeredai fiút a részeg szekeres

Egy 19 éves fiatal meghalt és négyen megsebesültek vasárnap hajnalban a Hargita megyei Csíkszentmiklóson, amikor egy forgalommal szemben közlekedő, kivilágítatlan szekér ütközött frontálisan egy gépkocsival.

Az Agerpres beszámolója szerint a szekér bakján egy 18 éves fiú ült, aki ittas állapotban hajtotta a lovakat. Az autót egy 19 éves csíkszeredai fiatal vezette, vele utazott a 48 éves apja és egy 22 éves barátnője is. A sofőr nem vette észre a sávján szemből érkező, kivilágítatlan szekeret, és nem tudta elkerülni az ütközést.

A ló betörte az autó szélvédőjét, és olyan súlyos sérüléseket okozott a 19 éves fiúnak, hogy az életét már nem tudták megmenteni a kórházban az orvosok. A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip tájékoztatása szerint a 18 éves szekeres, illetve a szekéren ülő, szintén 18 éves fiatalember, továbbá az autó két utasa enyhébb koponyasérülést szenvedtek.

Az ittasan bakra ülő fiú légalkoholszintje 0,77 mg/l volt. Gondatlanságból elkövetett emberölésért és testi sértésért indult vizsgálat ellene.

Kapcsolódók

Kimaradt?