Rájár a rúd a szabálytalankodó háromszéki szekeresekre

Borsos pénzbírságokat kaptak a háromszéki szekeresek annak a razziának a következtében, amit egy nyolc személy sérülésével végződött baleset nyomán szervezett a Kovászna megyei rendőrség. Nicoleta Marin szóvivő szerint a közlekedés rendészek hétvégén nagyszabású razziát szerveztek azokban a falvakban, amelyeken fogalmas megyei vagy országút vezet keresztül.

A rendőrök többtucat szekerest állítottak meg, és 50 személyt bírságoltak meg összesen 34 ezer lejre, mivel nem tartották be a közlekedési szabályokat, néhány esetben pedig törvénytelen faanyag szállításért is büntettek.

Nicoleta Marin szerint a szekereseket célzó razziát azt követően szervezték, hogy szombaton este a 13E jelzésű országúton, a rétyi útkereszteződés közelében egy kivilágítatlan szekér okozott súlyos balesetet, amelynek során nyolc személy – köztük hat gyerek – megsérült.

A háromszéki rendőrségi szóvivő szerint szombaton este egy teherautó vezetője előzésbe kezdett és nem vette észre a vele szembe haladó kivilágítatlan szekeret és elütötte azt, amitől a ló vontatta jármű keresztbe fordult az úttesten és a háta mögött érkező autó nem tudta kikerülni és az is belecsapódott. A balesetben nyolc személy megsérült, köztük hat kiskorú gyerek is, akik a szekéren utaztak. A sérülteket a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban kezelik.

 

Kimaradt?