Egyhónapos ünnepváró rendezvénysorozat Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen

Óriás adventi koszorúval, különleges díszvilágítással, köztéri korcsolyapályával, téli mesevárossal, élő Betlehemmel, gyermekprogramokkal, koncertekkel, karácsonyi vásárral hangolódik az ünnepekre Sepsiszentgyörgy. A város főterén az óriási adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdődik a karácsonyra való felkészülés és várakozás időszaka.

Az immár hagyományossá vált adventi ünnepségre és az adventi koszorú állítására idén kilencedik alkalommal kerül sor. Az eseményre december 2-án, vasárnap este fél nyolctól várják a városlakókat a Főtéren, ahol kórusok és a város iskolás csoportjai adnak ünnepi műsort, az adventi koszorút Szabó Lajos kanonok áldja meg. A szervezők forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni az ünnepen, ugyanakkor gyertyákat is szétosztanak a jelenlévők között, így bárki otthonába viheti a megszentelt lángot.Az adventi időszakban ünnepi fénybe borul a város, az előző évek díszvilágítása mellett az Erzsébet park hídja fényalagúttal, a Főtér pedig interaktív világító szerkezettel gazdagodik, amely helyi tervezők munkája. Hétfőn Szarka Tamás & Ghymes Mennyből az angyal című koncertjével hangolódunk az ünnepre 19 órától, a Krisztus Király Katolikus Templomban. Az időjárástól függően december elején elkészül a köztéri korcsolyapálya, amelyet a Prefektúra előtti téren állítanak fel.

December 9-én az Erzsébet park kőszínpad melletti részén nyitja kapuit a téli meseváros. A gyermekek a betlehemi témakörhöz kapcsolódó elemek közt várhatják a Kis Jézus eljövetelét. A kétezer évvel ezelőtti szenteste hangulatát idézi a december 22-én és 23-án, a gyermekváros mellett felépített karám, melyben élő állatokat lehet majd simogatni.A Cimborák Bábszínház az advent négy vasárnapján 16 órai kezdettel előadásokkal várja az ünnepre hangolódó gyermekeket. A bábszínházi előadásokat követően 17 órai kezdettel december 9-én bábkészítő műhellyel, december 16-án karácsonyi énektanítással és december 23-án karácsonyi meseolvasással kedveskedünk a gyermekeknek.

December 14-től december 24-ig a város Főterét Karácsonyi vásár teszi még hangulatosabbá. A hagyományos termékek mellett kulturális programokkal, koncertekkel, toronyzenével, helyszínen nyomtatható fotókkal és rengeteg meglepetéssel várnak minden korosztályt. Részletes program a www.sepsi.ro oldalon olvasható.

Kézdivásárhelyen december elsején indul az ünnepváró programsorozat

Ünnepváró - karácsonyra és újévre hangoló programsorozat néven indul útjára ebben az évben is a kézdivásárhelyi önkormányzat ünnepi eseménysorozata. December elsején az első adventi gyertya meggyújtásával, valamint az ünnepi kivilágítás felkapcsolásával veszi kezdetét a programsorozat, és – immár hagyományosan – a Városi Színház szilveszteri előadásával zárul. A szombati gyertyagyújtásokon a városi iskolák és óvodák működnek közre, valamint egyházi kórusok.

December 5-én, miután a kézdivásárhelyi óvodásokat megörvendeztette, a főtérre érkezik a Mikulás, hogy egy-egy csokival kedveskedjen a gyerekeknek. December 7-én mézeskalács és karácsonyi muffin díszítés lesz a Süti Éden szervezésében, ezt követően megnyitja kapuit a Felsőháromszéki Kézműves Egyesület népművészeti kiállítása a Vigadó Művelődési Ház Galériájában.

A hónap második szombatján megszervezett vásár ezúttal karácsonyi jelleget ölt, és nem csak ínycsiklandozó finomságokkal, de karácsonyhoz köthető tárgyakkal is várja az érdeklődőket. Idén is megvalósul a tavaly hatalmas sikernek örvendő Karácsonyi Gyermekváros. Lesz Mikulás-sarok, vásári forgatag, szabadtéri és beltéri játékok, élő Betlehem, és sok-sok meglepetés várja a családokat.

További hagyományosnak számító programok a Molnár Józsiás Általános Iskola zenetagozatos diákjainak és tanárainak karácsonyváró koncertje, a Tanulók Klubja karácsonyi koncertje, valamint a Boldog Özséb Plébánia felnőtt- és gyermekkórusának műsora a templomban. A sorozat egyik legvártabb eseménye idén is a kétnapos Rockkarácsony lesz, amelyen a White Night, a Subrune, az Exit, az LSD (Loud Sound Dealers) és az Emberi dolgok – Ossian Tribute Band, Luppinger Attila, a Lady & The Tramps, a DE – Pink Floyd Tribute,a Kontrax és a Our Last Drop zenekarok lépnek fel. Részletes program a www.kezdi.ro honlapon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?