Csíkszeredában indul Szarka Tamás és a Ghymes adventi turnéja

Csíkszeredában indul szombaton Szarka Tamás és a Ghymes „Mennyből az Angyal“ című jótékonysági koncertsorozata, amelynek különlegessége, hogy a megújult nevű szlovákiai együttes helyi ifjúsági kórusokkal lép fel.

A zenekar Csíkszeredában a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 100 tagú kórusával, Sepsiszentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti Líceum két kórusával, a Campanella gyermekkórussal és az Eufónia Ifjúsági Kamarakórussal jól ismert karácsonyi dallamokat ad elő, többek között a Mennyből az angyal, a Pásztorok, pásztorok, az Ó, gyönyörű, szép, titokzatos éj címűeket. Szarka Tamástól 10 karácsonyi verset is hallhatnak a résztvevők.Az 1983-ban alakult Ghymes zenekar alapítói a Kossuth-díjas fivérek Szarka Tamás és Szarka Gyula. A műsor a karácsonyi misztériumot mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van, sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nemcsak „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem valami egészen más. Ezt hivatott bemutatni a koncert, amely méltó kezdetete lehet az adventi időszaknak, olvasható a szervezők közleményében.

Csíkszeredában szombaton este hét órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában, december 2-án, vasárnap este hat órakor a bánffyhunyadi Művelődési Házban, december 3-án este hét órakor pedig a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király katolikus templomban lép fel Szarka Tamás és a Ghymes. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?