Hivatalos: Lia Olguţa Vasilescut javasolják fejlesztési miniszternek

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Lia Olguţa Vasilescut javasolja a regionális fejlesztési és közigazgatási, Mircea Drăghici-ot pedig a szállításügyi minisztérium élére - jelentette be az PSD végrehajtó bizottságának szerda esti ülése után Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A párt vezetőtestülete azt követően ült össze ismét, hogy kedden államfő elutasította Ilan Laufer, illetve Lia Olguţa Vasilescu kinevezését a regionális fejlesztési, illetve a szállításügyi tárca élére. Klaus Johannis nem mentette fel tisztségéből Paul Stănescu jelenlegi regionális fejlesztési minisztert és Lucian Șova szállítási minisztert.

A végrehajtó bizottság ülése után Liviu Dragnea pártelnök közölte: a PSD vezetőtestületének döntése értelmében Paul Stănescunak és Lucian Şovának le kell mondaniuk tisztségükről, ha Klaus Johannis államfő továbbra sem menti fel őket.

Amikor azt kérdezték tőle, volt-e szó arról, hogy megrovásban részesítik Paul Stănescut, Dragnea azt mondta: „A végrehajtó bizottság azt várja a két kollégától, hogy nyújtsák be becsületbeli lemondásukat”. Stănescu és Şova nem jelent meg a végrehajtó bizottság ülésén, pedig meghívták őket.

Paul Stănescu szerda este a téma kapcsán azt nyilatkozta, "nem kapaszkodik semmiféle székbe", majd "kiértékeli saját tevékenységét, és levonja a következtetéseket". Úgy fogalmazott: "fölöslegesen alázták meg", hiszen hétfőn sem a kormányfő, sem a pártelnök nem kérte lemondását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?